fredag 16 december 2011

Yosemite valley

Photobucket
Här är stugan igen i morgonljuset. Vi packade in oss i bilen, åkte och lämnade nyckel, sedan körde vi mot Yosemite Valley.

Photobucket
Yosemite!! Hur vackert!?

Photobucket
Nä man är nere i Yosemite Valley är man omringad av berg.

Photobucket
Vi gick in på hotellet och tittade. Rick frågade om jag gillade Harry Potter, eeeeeh, ja lite då, sa jag. ELLER GANSKA MYCKET!! Så visade han mej den här salen, och den ser ju faktiskt ut som salen på Hogwarts!! dog lite över tanken att få ta med Stina, Helene, Dejana, Adelina och Chrille hit och låtsas att vi är på Hogwarts.

Photobucket
Utanför hotellingången.

Photobucket
Här är floden Merced som rinner genom Yosemite Valley. Så sjukt fint!!

Photobucket

Photobucket

Photobucket
Love Yosemite!! Man skulle egentligen ha mer tid för att åka hit. Vi hade ju bara en dag att spendera här, men det finns massa att utforska! Man kan tillexempel ge sig ut på hajk upp för bergen och ta sig till ett utav alla vattenfall som finns i Yosemite. Det hade minsann vart nått!

Photobucket

Photobucket

Photobucket
SÅ VACKERT

Photobucket

Photobucket

Photobucket
Här är ett utav vattenfallen. Tyvärr var det ju höst nu så det var inte så mycket vatten, men på våren och sommaren rinner det tydligen jättemycket vatten ner här.

Photobucket

Photobucket
Vi körde vidare och stannade vid en plats där det ligger två vrak i skogen. Den här platsen är precis vid ett brant stup ner från vägen. På 30-talet körde två bilar av vägen här, alla i bilarna omkom och man hade inte resurser att bärga upp bilarna där nereifrån, så de har legat där nere i cirka 80 år! Lite fränt och lite läskigt!
Dock har ju folk vart och tagit allt utav värde från bilar. Detta är alltså en utav två, den andra ligger bara en liten bit från denna.
Sedan körde vi mot nästa stopp; Yosemite Seqouia trees, men de kommer i nästa inlägg.

1 kommentar: