måndag 20 april 2015

dag 28-30 Singapore

bussresan från kuala lumpur till singapore var inte den roligaste..... stod och väntade på bussen på busstationen i en timme utan att den kom, ingen kunde engelska så ingen kunde förklara vart vår buss var... 
45 min efter att vår buss skulle gått kommer en kille och säger att vi ska följa med honom, vi går till chinatown där vi stannar utanför seven eleven där han säger att vi ska sitta och vänta... mitt på trottoaren... en timme till gick och då kom bussen, men bussen var full så killen börjar skrika och slänga av folk för att vi ska få plats! 
till slut kommer vi iväg, men bussen låter som den ska gå sönder närsom. efter 5 timmar stannar vi och jag frågar hur länge vi ska pausa, men nej vi var visst på bussens slutstation och vi var inte i Singapore... vi fick köpa nya bussbiljetter som tog oss över gränsen. 2 passkontroller och 3 bussbyten senare var vi ÄNTLIGEN i singapore! 
vi gick och åt varsin subway macka som typ var det godaste vi nånsin ätit (vi hade bara ätit oreos under bussresan...) sen gick vi och checkade in på vårt hostel, mercury backpackers hostel.
första dagen gick vi och utforskade, Singapore kändes väldigt lyxigt, rent och flashigt mot de storstäder vi vart i innan! kändes lite med som usa!
vi gick till singapore art museum, guddi var excited!!
där inne var det samtids konst med olika former av konst som ljudkonst, videokonst och traditionellt måleri. guddi var verkligen i sitt esse, helt i extas och älskade det! <3
nöjda tjejer :)
det fanns en fotoautomat, så klart var vi tunga att trycka oss in i den :))
vi gick vidare till orchard road för lite shopping och hittade en lösgodisaffär!! lyckan!! 
på vägen hemåt hamnade vi mitt i ett monsunregn och det bara vräkte ner! blev som floder på gatorna!! men vi köpte paraplyer och gick endå, coola som vi är, hehehe. guddi ramlade dock i en vattenpöl... :(
väl hemma var vi helt slut efter att ha gått hela dagen, så vi hängde på hostelet och badade lite jacuzzi.
andra dagen började med en tyst minut för mina flip-flops som hade gått sönder! de hette octopus99 och vi har haft så fruktansvärt kul åt dessa flipflops som jag fick akutköpa på bakfyllan när mina hade försvunnit
rest in peace!
( ja, vi har nog antagligen lost our marbles nånstans under resans gång...)
vi gav oss ut igen, lite streetart är ju aldrig fel
vi hittade ett gulligt litet café som vi satte oss på, la marelle.
vi hittade även stinas gata! hon har en obeskrivlig förkärlek till majonnäs<3
sen blev det jakt efter ikea, vi hade nämligen ett väldigt sug efter lite svenska köttbullar!!
efter att ha åkt till helt fel ställe och vart lite vilse i pannkakan, så fann vi äntligen ikea! så här nöjda var vi när vi hittade knäckebröd och kaviar!! <3
lite andra svenska gottigheter vi köpte hehehehe
sen blev det KÖTTBULLAR!!!! vi var så himla lyckliga att äta lite svensk mat, haha! jäkla ris&nudlar hela tiden...
<3 <3
på kvällen gjorde vi oss iordning och gav oss iväg mot gardens by the bay, titta här är vi, hej hej
vi såg marina bay sands på vägen
här har vi gardens by the bay! det var häftigt men så himla svårt att fånga på bild som med allt annat man tar bild på typ! 
efter det var vi på en pub, lyssnade på livemusik och drack bärs, sen var vi tvugna att dra hem o lägga oss då vi hade ett tidigt flyg till indonesien dagen efter! 

4 kommentarer:

 1. Kul att se de här bilderna. Otroligt att se att det finns svenska köttbullar i Singapore. Vad rent och västerländskt det är i Singapore. Här har våren äntligen kommit, det var femton grader ute. Ninja börjar nu bli sig själv igen, skönt. Nu skall vi ut och rasta Ninja. Hälsningar Inger och Kenneth.

  SvaraRadera
 2. Vilka underbara bilder! Häftigt äventyr!

  SvaraRadera
 3. alltså åååh singapore verkar så häftigt! vill helt klart åka dit nångång.

  SvaraRadera
 4. Härliga bilder!
  Skönt att se uppdateringarna så vi vet var ni håller på med. Det verkar ju inte helt smidigt alla gånger. Fortsätt lägga ut bilder så vi har något att titta på!
  Elin och Tommy

  SvaraRadera